Suncobran Palma – Royal Botania


Palma – jedinstveni suncobran za svaki dan

Suncobran Palma svojim korisnicima omogućuje iznimno ugodne trenutke. Estetski je oblikovan, čistih linija, inovativno tehnički dorađen, te jednostavan za upotrebu. S mehanizmom za automatsko otvaranje, organskim oblikom i laganom strukturom oduševljava sve.


Suncobran PALMA 01 P.D. STUDIO

Značajke suncobrana Palma

Najznačajnije karakteristike suncobrana Palma su sljedeće:

  • visok je 225 cm i teži 59 kg,
  • suncobran je sedmerokutno i ima promjer 300 cm,
  • postolje ima promjer 70 cm, te je integrirani dio suncobrana,
  • dijelovi konstrukcije su izrađeni od lijevanog aluminija,
  • moguće se tri boje konstrukcije: bijela, sivo-smeđa i crna,
  • platno suncobrana je tkano od cijelovito obojanih akrilnih vlakana; mogućih je 14 različitih boja,
  • platno je otporno na UV-zrake, što osigurava trajnost boja,
  • suncobran je primjeren i za upotrebu u priobalnim (vjetrovitim) područjima,
  • za veću stabilnost je moguće nadodati i dodatno postolje.
Suncobran PALMA 02 P.D. STUDIO

Suncobran PALMA 03 P.D. STUDIO

Palma – Iznimna tehnička dorađenost

Zbog tehničke dorađenosti suncobrana Palma, izvana nisu vidljivi spojevi, vijci ni bilo kakvi drugi oku neugodni konstrukcijski elementi. Svi mehanički i fukcionalni elementi suncobrana sakriveni su u unutrašnjosti konstrukcije.

Mehanizam za otvaranje i zatvaranje nalazi se u postolju, te u stupu suncobrana. U postolju je mehanizam za brzo otvaranje (»quick-release«), dok je u stupu smještena plinska opruga. Automatski mehanizam suncobrana omogućava jednostavno rukovanje sa suncobranom.

Za otvaranje je potrebno samo lagano povući jedno od rebara suncobrana, nakon čega se aktivira automatski mehanizam za otvaranje suncobrana koji dovršava radnju. S povlačenjem pojednog rebra suncobrana prema dolje kod otvorenog suncobrana, suncobran se na automatski način zatvori.


Kvalitetni materijali osiguravaju trajnost suncobrana Palma

Suncobran je sastavljen iz tri osnovna dijela: postolje, stup i rebra, te sedam-kutno platno. Svi noseći dijelovi, baza, stup i rebra, su izrađeni od lijevanog aluminija. Tehnika lijevanja omogućuje optimalnu tvrdoću sastavnih dijelova i dostizanje organskog oblika suncobrana.

Platno je izrađeno od visoko-kvalitetnih akrilnih vlakana, koja su izrazito izdržljiva i otporna, te podnose jako sunce, kišu i temperature od – 70 do 80 °C. Vlakna su otporna i na nečistoće, nisu otrovna, te ih je moguće reciklirati.


Suncobran PALMA 04 P.D. STUDIO

Palma – Suncobran jedinstvenog oblika

Suncobran Palma je oblikovao glavni dizajner proizvođača vrtnog namještaja Royal Botania, Kris Van Puyvelde. Sa svojim pristupom oblikovanja Palme je iznova otkrio značaj i vrijednost vrtnog suncobrana, kako s tehničkog, tako i s dizajnerskog stajališta.

Suncobran Palma je lagan, organski i jednostavno oblikovan. Njegova lakoća i mekanost vide se u njegovoj cijelokupnoj slici, dok se organski oblik prepoznaje u detaljima oblikovanja konstrukcije koju pokriva lagana ali vrlo kvalitetna tkanina. Inovativna tehnička riješenja pružaju iznimno iskustvo korištenja.


Suncobran PALMA 05 P.D. STUDIO

Palma – Suncobran kao izazov prostoru

Suncobran Palma je suvremene prirode i predstavlja potpuno novi koncept vrtnog suncobrana. Utječe na svaki ambijent u kojem se nalazi. Sa svojom prisutnošću izaziva cijeli vrt.

Čvrst, a istovremeno lagan dizajn oduševljava njegove korisnike. U prostoru pušta svoj pečat, te nadopunjuje ambijent po mjeri svakog korisnika. Suncobran Palma se definitivno ističe među brojnim suncobranima današnjice, te garantirano nema sebi ravnoga.


Suncobran PALMA 06 P.D. STUDIO