Drvene terase

VANJSKI ŽIVOTNI PROSTOR UDOBAN ZA KORISNIKA‬

Pravilno odabrano drvo uvjet je za dugi vijek upotrebe drvene terase i dobro osjećanje na njoj. Prirodna burmanska tikovina svojom trajnošću i ljepotom uvjerava i najzahtjevnijeg korisnika. Isprobano drvo padouk također ima vrlo dobra svojstva i primjeren je za kontinentalne kao i za obalne krajeve, s tim da ima vrlo povoljan omjer između kvalitete i cijene. Terase od navedenih trajnih vrsta drva ne trebaju posebno održavanje.

Estetski izgled drvene terase ovisi o obliku podnica, rasporedu, smjeru polaganja i načinu pričvršćivanja podnica. Nevidljivo i elastično pričvršćivanje podnica na konstrukciju sustavom Softline osigurava glatku površinu bez oštećenja drva te stabilnost oblika. Upotrebom brtvi među podnicama dobiva se brodski izgled terase i poravnata površina te sprečava nakupljanje nečistoća ispod drvene obloge.

Dom i vrt

SREDIŠNJI VANJSKI ŽIVOTNI PROSTOR

Drvene terase povećavaju životni prostor i povezuju ga s vrtom. Središnji i najkorisniji dio vanjskoga životnog okruženja namijenjen je odmaranju, opuštanju i druženju. Trajno drvo koje se ni u vrlo opterećenom okruženju u obalnim mjestima ne deformira, ne puca i ne rascjepljuje omogućuje ugodan boravak. Kvaliteta upotrijebljenog drva posebno je važna uz bazene i na plažama gdje je korisnik u izravnom kontaktu s drvom. Osim burmanske tikovine, još samo drvo padouk ima odgovarajuća svojstva.

Drvenu terasu možete veličinom i oblikom prilagoditi svojim životnim potrebama. Planiranjem smjera polaganja podnica možete dodati i jedinstveni izgled.

Hoteli i ugostiteljstvo

OTPORNOST I JEDNOSTAVNO ODRŽAVANJE

Drvene terase kod javnih objekata, hotela i ugostiteljskih lokala su opterećenije, te su zbog toga za izradu tih terasa primjerene one vrste drva koje imaju veću tvrdoću i koje su otporne na habanje. Među te vrste ponajprije pripadaju drvo padouk i ipe. Drvo ipe ima veliku tvrdoću, ali kod brzih promjena vlage u drvu nastaju pukotine.

Kod svakog postavljanja, za pričvršćivanje podnica preporučuje sustav Softline koji osigurava elastičnost ugradnje i samim time najmanje moguće deformacije, što je posebno važno za drvo ipe.

Jamstvo za kvalitetu drva i cjelokupne izvedbe s polaganjem osigurava stručno osposobljena ekipa.

Dobre vrste drva ne trebaju nikakvo posebno održavanje, preporučuje se samo proljetno čišćenje zbog uklanjanja nečistoća koje se pojave u zimskom razdoblju. Profesionalno čišćenje može vam osigurati naša ekipa.

Ograde i pergole

PRIVATNOST U URBANOM OKRUŽENJU

Drvena ograda osigurava veću privatnost tako da na estetski način štiti od neželjenih pogleda. Za izradu drvenih ograda ponajprije je važna upotreba trajnog drva koje ne treba održavanje. Osim najkvalitetnijih drva za vanjsku upotrebu, za ograde se mogu izabrati i nešto manje dragocjena drva, ali koja i dalje moraju jamčiti minimalne deformacije.

Drvo dizajnerima omogućuje i više slobode pri dizajniranju i konstrukcijskim rješenjima.