Ložišta i roštilji

VATRA NAS POVEZUJE S PRIRODOM‬‬

Ljudi već od davnina u sebi nose potrebu da se igraju s vatrom. Ljepota vatre privlači nas i umiruje, a njezina snaga uzbuđuje. Ljeti vatrom možemo dočarati ugodno ozračje u društvu i produljiti večernji boravak u vrtu.

Ložišta u vrtu

PRIVLAČNOST VATRE

Ložište je uvijek bilo središnji prostor doma, simbolička točka povezanosti, sigurnosti i utočišta. Tijekom hladnih dana i večeri želimo biti što bliže vatri, da nas zagrije i otjera mrak. Zato je važna dostupnost ložišta sa svih strana, svih oblika i položaja u prostoru, jer ono time postaje središtem događaja prilikom boravka vani. Izbor prostora gdje će ložište biti postavljeno u vrtu utjecat će i na to koliko često će se upotrebljavati.

Ložišta mogu biti kamena ili metalna (lijevano željezo ili korten), te mogu biti postavljena na stalno mjesto ili prijenosna. Prijenosna ložišta praktična su jer ih uvijek možete postaviti na mjesto koje vam trenutačno najviše odgovara. Dodatna oprema ložišta su alati za pečenje koji ložište pretvaraju u vrtni roštilj.

Vrtni roštilji - Kamado Joe

SVATKO MOŽE POSTATI MAJSTOR ROŠTILJA

Suvremena poboljšanja i moderan oblik izmijenili su drevno glinene kamado peći za kuhanje koje datiraju od prije 3000 godina u svestrano usavršen vrtni roštilj s velikom površinom za pečenje koja svakom ljubitelju roštilja, a ne samo ljudima koji su vješti u toj umjetnosti, omogućuje pripremu izvrsnih jela.

Pečenje na roštilju Kamado Joe pravi je užitak i razlikuje se od klasičnog pečenja. Roštilj omogućuje jednostavno dugotrajno održavanje ravnomjerne temperature, neposredno i posredno pečenje sa svih strana. Jela ostaju sočna i izvrsnog okusa, po želji aromatizirana mirisnim dimom te time i zdravija.

Pečenje je moguće na niskim i visokim temperaturama. Zato se Kamado Joe može upotrebljavati za standardno pečenje, dimljenje na roštilju, pečenje na visokim temperaturama, za pripremu pizza, pečenje kruha i kuhanje ostalih jela.

Kvalitetan ugljen omogućuje upotrebu roštilja i više sati uz samo jedno punjenje.