Podne obloge

PODNE OBLOGE I TEPISI

U suvremenim životnim prostorima za podne obloge sve su poželjniji prirodni materijali kao što su drvo, vuna, sisal i kokos. U hotelima i javnim objektima zbog posebnih se uvjeta upotrebljavaju i kvalitetni sintetički materijali.

Osim korisne vrijednosti, kod biranja podnih obloga važna je i estetska vrijednost te mogućnost usklađivanja s opremom i drugim dekorativnim elementima u prostoru.

U P.D. Studiju pripremili smo izbor podnih obloga za dom, hotele, crkve i javne objekte, za unutarnju i vanjsku upotrebu. Širok izbor boja, uzoraka, debljina i vezova zadovoljit će i najzahtjevnije kupce.

Od prirodnih materijala izrađujemo tepihe i tepih-staze s obrubima po vašem izboru. Pružamo savjetovanje pri izboru i planiranju. Podne obloge vam također profesionalno polažemo u prostor, te se brinemo za sve usluge povezane s tim radovima.

Dom

PRIRODNI MATERIJALI ZA ZDRAVO ŽIVOTNO OKRUŽENJE

Podne obloge od prirodnih materijala izrađene su od biljnih vlakana kao što su sisal i kokos ili od vune. Ne samo da osiguravaju funkcionalnu upotrebu nego prije svega omogućuju oblikovanje ugodnih, lijepih i privlačnih prostora te osiguravaju zdravo životno okruženje.

Svako od upotrijebljenih prirodnih vlakana ima svoje karakteristike koje različitim uzorcima, bojama i vezovima prostoru daju jedinstven pečat. Vunene podne obloge i tepisi mekani su, topli i vrlo ugodni na dodir i prilikom hodanja. Uz to su i izdržljivi i prilagodljivi prostoru.

Podne obloge od sisala i kokosa možete upotrijebiti i u opterećenijim prostorima, na stubištima, u hodnicima ili kuhinjama i kupaonicama. Posebna odlika tih materijala je da ne zadržavaju prašinu i reguliraju vlažnost zraka u prostoru.

Javne ustanove

TRAJNE I OTPORNE PODNE OBLOGE ZA ZAHTJEVNE OBJEKTE

Podne obloge za javne ustanove i hotele mogu biti od prirodnih vlakana kao što su na primjer tepih-staze od kokosa i sisala za polaganje u hodnicima i na stubištima ili od sintetičkih, akrilnih i polipropilenskih vlakana za hotelske i ugostiteljske objekte. Za zahtjevnije objekte dostupne su podne obloge i tepisi od vune.

Od navedenih materijala izrađujemo tepihe po točno određenim dimenzijama, s dekorativnim obrubima ponajprije od kože u boji po želji.

Podne obloge odgovaraju svim zahtijevanim uvjetima koji se odnose na izdržljivost, otpornost na različita opterećenja i prilagodljivost potrebama prostora.

Upotreba otirača od kokosovih vlakana različitih boja i debljina spriječava da se u unutrašnje prostore unose nepotrebne nečistoće i time osigurava dulji vijek trajanja podnih obloga i tepiha u tim prostorima.

Crkve

TEPISI ULJEPŠAVAJU PROSTOR I STVARAJU SVEČANI UGOĐAJ

Podne obloge, tepih-staze i tepisi od sisala, kokosa, vune i odabranih sintetičkih materijala uljepšavaju sakralne prostore, te stvaraju svečani ugođaj, posebno u vrijeme blagdana, i pridonose dobrom raspoloženju ljudi.

Kvalitetni, izdržljivi i svevremenski materijali koje smo odabrali za našu ponudu krase već mnoge crkve po cijeloj Europi. S veseljem vas savjetujemo kod izbora materijala i načina polaganja. Brinemo se za mjerenje prostora, te izradu i rubljenje tepiha ili tepih-staza po vašim željama.

U ponudi imamo i materijale za tapeciranje klupa, štapove za pričvršćivanje tepih-staza na stepenicama i materijale za izradu otirača.

Podne obloge, tepih-staze i tepihe izrađujemo po mjeri, izrađujemo odgovarajući obrub, dostavljamo i polažemo. Nudimo i ostale usluge povezane s izradom i polaganjem podnih obloga.

Za više detaljnijih informacija o našoj posebnoj ponudi podnih obloga za crkve i vjerske objekte posjetite našu internet stranicu posebno posvećenu vjerskim objektima.